به گزارش مشرق، محمد تقی عطایی سرپرست هیأت باستان شناسی اظهار داشت: در اواخر دهۀ - هشتاد خورشیدی تعداد ۳۹ گِلنبشته به خط میخی عیلامی در حین شخم زمین در استقرار گاه گشتاسپی به دست آمد.
وی افزود: با تحقیقات صورت گرفته مشخص شد این تعداد گل نبشته از استقرارگاه گشتاسپی یافت شده که پس از آن در سه مرحله از این استقرارگاه بازدید شده و بررسی بیشتری به عمل آمد و پس از انتشار اخبار کشف این گل نبشتهها، هیاتی از سوی پژوهشکدۀ باستانشناسی مأمور گمانه زنی در این استقرارگاه شد.
وی با بیان اینکه بر اساس گزارش موجود، در تمام گمانهها لایۀ درجا و دست نخورده وجود نداشت اظهار داشت: اما چند قطعه سفال عیلامی از بسترهای دست چندم یافت شد.
عطایی گفت: در سال ۱۳۸۸ و طی بررسی فراگیر شهرستان گچساران (در آن زمان شهرستان باشت جزء شهرستان گچساران بود)، این محوطه به طور دقیق بررسی شد و علاوه بر کشف قطعات سفالهای عیلامی، قطعه کوچکی از یک گل نبشته نیز یافت شد.
تصریح کرد: با این کشف اهمیت این جایگاه به عنوان منشاء گل نبشته های مکشوفه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
این باستان شناس با اشاره به اینکه در سالهای اخیر موضوع دو بانده کردن بزرگراه جنوب کشور که از باشت و گچساران میگذشت مطرح شد، گفت: با تسطیح زمین و زیر سازی راه، قسمت بزرگی از استقرارگاه گشتاسپی از میان رفت و زیر جاده جدید قرار گرفت.
وی افزود: در حین تسطیح خاکهای استقرارگاه که مملو از سفال بود در کنار جاده و نزدیک تنها درخت بزرگ بلوط توده شده بود.
عطایی با بیان اینکه این استقرارگاه و خاکهای توده شده مجدداً در اواخر اسفند ماه ۱۳۹۵ و در جریان سومین فصل بررسی راه شاهی هخامنشی مورد بازبینی قرار گرفت تصریح کرد :متاسفانه خاک های دارای مواد فرهنگی از محل اصلی جابجا و به صورت کپه های جداگانه توده شده بود.
رئیس هیأت باستان شناسی گفت: به منظور بررسی کامل این پشتهها تمام خاکهای این پشتهها که در آنها اثری از قطعات سفالی به چشم میخورد غربال شد و تمام مواد باستانی به دست آمده از خاکها جدا شدند.
وی این مواد را به طور عمده شامل خُرده سفال و مهمترین یافته غیر از خرده سفال محوطه را یک قطعه گل شکل داده شده با دو اثر مُهر بود (گِل مُهر) اعلام کرد و افزود: مالک زمین نیز دو قطعه شکسته از دو گل نبشته مجزا و تعدادی ساغر، کاسه و پیاله شکسته که در حین کار در زمین یافته بود به هیات تحویل داد.
مجوز برنامه الک کردن خاکهای حاصل از تخریب محوطه گشتاسپی شهر باشت کهگیلویه و بویر احمد با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد.